Powered by Spearhead Softwares Joomla Facebook Like Button
 

LASAL

LASAL és una associació cultural sense ànim de lucre, creada per a donar a conèixer la importància històrica, cultural i ecològica de les salines de la Colònia de Sant Jordi.

Les salines dels Estanys estan datades en el segle IV a.C i son considerades de les més antigues de la Mediterrània. Fenicis, romans, àrabs i cristians han explotat aquesta salinera durant gairebé 2.500 anys d’història. Aquesta activitat econòmica ininterrompuda ha donat lloc a un important patrimoni cultural i natural.

 

Les salines de la Colònia de Sant Jordi no són només una indústria de producció i extracció de sal, sinó que tenen una gran rellevància històrica i donen nom al poble de Ses Salines.

LASAL té el desig de donar a conèixer aquest valuós patrimoni cultural i mediambiental, mitjançant surtides guiades a través d’una ruta de gran interès cultural i atractiu paisatgístic, destinada als visitants de la Colònia de Sant Jordi, entitats i associacions diverses i, molt especialment, a grups escolars.

LASAL obra les portes a totes aquelles entitats, associacions, agrupacions i altres que tinguin interès en col•laborar amb la nostra associació. Natura, història, cultura i gastronomia són elements que estan profundament interrelacionats en la nostra activitat i que poden ésser compartits amb altres entitats.

Per tal de poder finançar l’associació s’accepten donacions per poder fer realitat projectes culturals futurs.